Линда Еванжелиста беше заснета за първи път, след като обяви, че приключва с криенето - тя стоеше далеч от хора и прожектори заради неуспешна козметична процедура за замразяване на мазнини. Наричаше себе си отшелник в последните пет години. За съжаление, видно е, че супер манекенката от 90-те години, наричана хамелеон и спираща дъха, съвсем леко напомня на старото си аз. Лицето й е подпухнало и доста променено.

Лицето й остана "завинаги обезобразено от" козметичната процедура, която направи преди шест години, отбелязва "Daily Mirror". 56-годишната красавица от Канада, която беше част от лигата на супермоделите заедно с Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън, Ясмин Гяури, Хелена Кристенсен, Клаудия Шифър и Синди Крауфорд, заяви през септември, че е била оставена обезобразена, след като е била подложена на процедурата CoolSculpting.

Embed from Getty Images

И сега звездата - която рядко е била пред публика от 2016 г. насам, беше забелязана в сряда в Ню Йорк, очевидно смела и готова да приеме и критики, и съчувствие и подкрепа. Тя се подложи на процедурата през август 2015 г. 

Процедурата трябвало да намали мастните й клетки, но следствие на това сега Линда страда от парадоксална мастна хиперплазия - рядък неблагоприятен ефект, който всъщност доведе до увеличаване им.

Embed from Getty Images

Линда наскоро призна, че интервенцията я оставила "трайно деформирана".

Embed from Getty Images

"До моите последователи, които се чудеха защо не съм работила, докато кариерата на връстничките ми процъфтява: причината е, че бях брутално обезобразена от процедурата CoolSculpting на Zeltiq, която направи обратното на обещаното", обясни тя. 

"Увеличаваше, а не намаляваше мастните ми клетки и ме остави трайно деформиран дори след като претърпях две болезнени, неуспешни коригиращи операции. Станах, както медиите описаха, "неузнаваема".

Embed from Getty Images