Изпълнителките от британската момичешка група "Little Mix" ще водят церемонията за Европейските музикални награди на MTV.

Момичетата са съобщили в Инстаграм, че са избрани да водят шоуто, публикувайки видео, в което са изобразени като анимационни супергероини, откликващи на MTV сигнал в небето.

Освен че ще водят наградното шоу, момичетата ще изпълнят и новия си сингъл, озаглавен "Sweet Melody". Групата също така ще се съревновава за отличията в няколко категории.

"Каква чест. Да водим Европейските музикални награди на MTV е сбъдната мечта, тъй като това е една много специална проява", се посочва в изявлението, направено от Пери Едуардс, Джеси Нелсън, Лий-Ан Пинок и Джейд Тирлуол.

Сред останалите изпълнители на шоуто са Сам Смит, Малума, Доджа Кет, Йънгблъд, Зара Ларсон.

Певицата Лейди Гага води по номинации за Европейските музикални награди на MTV със седем на брой, пише БТА. С по пет номинации за отличията следват канадският певец Джъстин Бийбър и южнокорейската кей-поп група BTS.

Феновете могат да гласуват за любимите си изпълнители до 2 ноември. Носителите на Европейските музикални награди ще станат известни на 8 ноември.