Колеги, приятели и почитатели на актрисата и певица Лорина Камбурова, която издъхна от двойна вирусна пневмония в Москва, са неутешими и шокирани от неочакваната й кончина.

 "Товар 200 е толкова ужасна дума, неприложима за това красиво и весело момиче. Зловещи думи: "Лорина е мъртва". Лорина Камбурова. Нашата Лоринка ... Не може. Не трябваше. Тя беше сираче. Българка. Пристигна в Русия след снимките на филма "Любов и чудовища". Тя говореше с очарователен акцент. Обичаше ни всички и ние я обичахме. Как да не я обичаш? Весела, умна, деликатна, мила, невероятна. Истински огън. Запознахме се на фестивал във Виборг и се смяхме до сутринта в много топла приятелска компания. Не можехме да се разделим. После Москва ни раздели всички, както обикновено. И ние, разбира се, нямахме време. Не успяхме да направим нищо. Всеки се втурна по делата си. Тя беше в болницата дълго време. Мислех - ей сега ще се възстанови, ще "засвети" отново... А сега можете да запалите само свещ.... Мила, скъпа, най-прекрасна... Прощавай.

Средства за транспортирането (на Лорина Камбурова в България - бел. ред.) можете да изпратите на този номер (Sberbank) 8 (917) 586-36-70 Ирина", написа във Фейсбук руската артистка Полина Олденбург.

В коментар към поста й Галина Свинцова пише: "Повторен тежък ковид. Прекара последните два месеца в болницата. Изглеждаше, че е "изплувала" и изведнъж - реанимация, и - край. Преди около година също прекара ковид в тежка форма".

Българските колеги на Лорина също са неутешими. "Усмивке... Къде тръгна Лори... Рано е, рано! Рана остави в нас и не ще се тя затвори. Искам да се събудя от този сън веднага! Бог да я прости... лудетина, талант, кълбо от огън, което не се спираше пред нищо, готова да научи всичко за да бъде по-добра!", написа в социалната мрежа Орлин Павлов.

Нейният приятел и екранен партньор Иво Аръков не крие мъката си: "Сърцето ми е разбито и душата ми скърби да науча, че това прекрасно същество вече не е сред нас. Имахме прекрасно партньорство пред камерата и добро приятелство зад нея. Отнеха ни я, без предупреждение, а тепърва й предстояха големите роли, за които беше изрядно подготвена. Лъчезарно момиче с борбен характер, силна воля, божествена красота, абе както се казва нашата "Wonder Women" (Жената Чудо). Липсата ти ще е осезаема от всички - както от колеги, така и от фенове, а тя имаше от всичко по много! Изказвам моите най-искрени съболезнования на близките и нейното семейство. Светла да е паметта ти Лорина, където и да си сега. Обичаме те! Поклон!".

"О, колко много съжалявам, Лори! Изящна като Одри Хепбърн и смела като амазонка! Светъл път из Вселената!", сподели Милица Гладнишка.

Съюзът на артистите в България припомни думи на Лорина Камбурова: "Много ми се ще до края на живота си да се занимавам с изкуство със същата любов, с която съм влязла в него."

Снимка: "Дикси"