Шведската певица Лорийн, която спечели тазгодишното издание на "Евровизия" с песента "Tattoo", се завърна в родината си и каза, че е горда да е едва вторият изпълнител в историята на конкурса, който два пъти е печелил, предава тамошната преса

"Невероятно щастлива съм", каза усмихната изпълнителката, след като пристигна на международното летище в Стокхолм от Ливърпул, Великобритания, където се проведе музикалната надпревата. "Така се гордея, че Швеция ме изпрати (на конкурса)".

Тя носеше в ръка трофея - стъклена статуетка ръчна изработка във формата на микрофон от 50-те години, и каза, че е "брутално тежка".

По-късно 39-годишната звезда изпя парчето, с което спечели първото място на форума, пред стотици почитатели в парк в центъра на Стокхолм. Концертът ѝ бе излъчен на живо по обществената телевизия в страната.

"Така благодарна съм, че имах възможността да ви представя", каза тя на ликуващата публика.

Певицата спечели 67-ото издание на песенния конкурс "Евровизия", определян като най-голямото музикално събитие в света. През 2012 г. тя бе победител и в Баку, Азербайджан, с песента "Euphoria". Досега само Джони Логан от Република Ирландия бе печели два пъти "Евровизия", припомня БТА. За Швеция това е седма победа в конкурса, с което изравни рекорда на Република Ирландия.

Снимка: АР/БТА

Победата на Лорийн дава право на Швеция да е домакин на изданието на "Евровизия" догодина, което съвпада с 50-ата годишнина от първия триумф на страната на песенния конкурс - победата на АББА през 1974 г. с песента "Waterloo".

Снимка: АР/БТА