"Един за всички - всички за един!", както се пее в саундтрака. 

"High School Musical" или иначе казано "Училищен мюзикъл" - ученическата драматична история на тийнеджърите, се разраства. Филмът, който накара всички от поколението Z да стоят пред телевизорите, има за цел да разкрие години по-късно съдбите на много от героите - но най-вече на Трой и Габриела (Зак Ефрон и Ванеса Хъджънс).

Много от оригиналните актьори, участвали в първите филми, се появяват в премиерата на Сезон 4-и по Disney+, включително Корбин Бльо (Чад), Моник Колман (Тейлър), Лукас Грабел (Райън) и Кейси Стро (Марта).

В сцена от първия епизод Чад дава актуална информация за всички, като разкрива: "15 години от завършването." Иначе той е женен за Тейлър, Марта е станала хореограф от световна класа, Трой и Габриела посещават терапия за двойки, а Райън е в щастлива връзка.

През юни създателят на продукцията и изпълнителен продуцент Тим Федъръл сподели актуална информация за сезона в социалните мрежи, съобщава CNN. "Това ще бъде нашият последен сезон. Този филм донесе най-необикновения актьорски състав - и екип, и сътрудници - в живота ми. Нямаме търпение да споделим това епично четвърто действие с всички вас."