Френският режисьор и сценарист Люк Бесон, чието дело за изнасилване беше възобновено през месец октомври, отхвърли обвиненията, отправени срещу него, съобщава телевизионният канал Би Еф Ем.

Вижте Люк Бесон и съпругата му >>

В интервю пред медията кинотворецът заяви, че делото е скалъпено от А до Я.

"Не съм извършвал никакви насилствени действия спрямо жени. Никога не съм вдигал ръка срещу тях и никога не съм ги заплашвал", заяви Бесон.

Той сподели, че никога през живота си не е принуждавал жена към каквото и да било - нито във физически, нито в морален аспект.

"На никого не съм давал наркотици. Всичко това е лъжа!", заяви режисьорът.

При все това Бесон призна, че е поддържал любовна връзка в продължение на 2 години с една от девойките, която миналата година го обвини в изнасилване.

"Допускал съм грешки. Лъгал съм, дори и самия себе си", като добави, че е крил тази своя връзка от съпругата и децата си.

През месец май м.г. белгийско-холандската актриса Санд Ван Рой подаде оплакване в полицейски участък в Париж, заявявайки, че режисьорът я изнасилил. Тя се срещнала с него в хотел "Бристол", недалеч от Елисейския дворец. Бесон сипал наркотици в чая й и след като загубила съзнание, я изнасилил. Когато по-късно се събудила и си спомнила какво се е случило, се обадила в полицията, припомня БТА.

Резултатите от направения в края на месец май м.г. токсикологичен анализ на кръвта на 28-годишната актриса бяха отрицателни.

Освен това тя не отрича, че по-рано е имала интимна връзка с Бесон.