Мадона е била открита в неконтактно състояние и откарана по спешност в болница в Ню Йорк в събота, съобщава сайтът Page Six, цитиран през последните часове от множество световни издания.

64-годишната поп икона е била интубирана поне една нощ, след което тръбата за апаратно дишане е премахната и сега тя се възстановява. През цялото време до нея е била дъщеря й Лурдес Леон.

Дългогодишният мениджър на звездата - Гай Осери, сподели в Instagram, че Мадона е "развила сериозна бактериална инфекция, която е довела до няколкодневен престой в интензивното отделение".

Докато друг източник твърди, че Кралицата на попа вече е излязла от интензивното отделение, Осери обясни в публикацията си, че "тя все още е под медицински грижи. Очаква се пълно възстановяване."

По-рано тази година Мадона обяви, че ще започне голямо турне в чест на 40-ата годишнина от нейната музикална кариера. По план началото трябваше да е на 15 юли във Ванкувър, но от поста на нейния мениджър става ясно, че концертът е отложен заради проблемите със здравето.

"Ще споделим повече подробности веднага щом ги получим, включително нова начална дата за турнето и пренасрочването на концертите", уточнява Гай Осери.