Седемкратната носителка на "Грами" Мадона притежава колекция от произведения на изкуството, оценена на около 100 милиона долара. Тя показа две от петте си картини на Фрида Кало в Инстаграм в неделя.

63-годишната кралица на поп музитката седна до платно, което представлява автопортрет на покойната мексиканска художничка с нейния домашен любимец паяк маймуна.

Мадона, която може да се похвали с 45,6 милиона последователи в социалните мрежи обаче разочарова и втрещи феновете си с няколко снимки на подозрително наедрялото си лице, гледащо се в огледалото точно над произведенията на Фрида. Лицето й е като балон, като пълна луна. Вероятно е прибегнала до пластична хирургия, защото просто не прилича на себе си.

Мадж показа и картина на Кало от 1946 г. "Раненият елен" върху синьозелената стена на нейното имение със седем спални, струващо 19,3 милиона долара.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Madonna (@madonna)

Не е тайна, че едно време певицата искаше да продуцира и да играе ролята на бисексуалната художничка в биографичния филм от 1991 г., написан от сценариста Джеръми Пиксър, но проектът така и не се реализира.

Салма Хайек в крайна сметка спечели, като продуцира и участва в оценения от критиката биографичен филм на Джули Теймор от 2002 г. "Фрида", който генерира 56,3 милиона долара в световния бокс офис.

Родената в Мичиган Мадона обаче успя да изиграе първата дама на Аржентина Ева Перон в мюзикъла на Алън Паркър "Евита" от 1996 г.

През 2014 г. Мадам X отказа да даде назаем картината на Фрида от 1932 г. "My Birth", изобразяваща нейния спонтанен аборт на Института по изкуствата в Детройт, след като преди това я даде назаем на галерия "Tate" в Лондон през 2005 г

В публикацията на Мадона в неделя тя също така показа своето копие от книгата с поезия от 2017 г. "Devotions", написана от покойната носителка на наградата "Пулицър" поетесата Мери Оливър.

Два пъти разведената майка на шест деца надписа също: "В моето малко кътче, в собствения ми малък стол мога да бъда каквото си поискам. Мечтая за Мароко".