Малик Харис ще представя Германия на песенния конкурс "Евровизия" в Италия през май тази година, след като спечели националното състезание за избор на германски кандидат.

Певецът и автор на песни, който е на 24 години, си осигури номинацията да представя Германия в Торино, след като победи другите петима кандидати с песента си "Rockstars". Финалът на надпревара в Берлин бе излъчван по телевизията в петък вечер.

Изпълнителят, който е роден в Бавария, е син на американски телевизионен водещ. Музиката е в кръвта му - един от дядовците му бил оперен певец, баба му била пианистка, а баща му свири на няколко музикални инструмента.

Младият мъж, който умее и рапира, отдавна вече е на концертните сцени, включително и като подгряващ изпълнител.

"Искам да спечеля", каза той, след като си осигури ролята да представя Германия на "Евровизия".

Снимка: Getty Images

Емоционалната кулминация на вечерта бе запазена за украинската певица Джамала. Победителката на "Евровизия 2016" отправи вълнуващ апел за мир в родината си.

"Най-силното ми желание е войната да спре", каза 38-годишната певица. Джамала избягала от Украйна с двете си деца, а съпругът ѝ останал в родината.

Харис също отправи антивоенно послание. В края на изпълнението си той обърна китарата си и показа надпис на ръка с големи букви "Подкрепям Украйна", пише БТА.

Полуфиналите на песенния конкурс "Евровизия" тази година са на 10 май и на 12 май, а финалът е на 14 май в "ПалаОлимпико" в Торино.

Снимка: Getty Images