Принц Луи се превърна в истинската звезда на платинения юбилей на прабаба си. Негова снимка от балкона на Бъкингамския дворец, на която си запушва ушите с ръце по време на авиошоуто, стана голям хит, предаде ДПА.

Преди грандиозния въздушен спектакъл 4-годишният Луи беше забелязан да разговаря с Елизабет Втора, която с брат му принц Джордж и сестра му принцеса Шарлот галено наричат "Ган Ган".

Embed from Getty Images

Луи, третото и най-малкото от децата на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, показа различни изражения на лицето и реакции по време на появата на кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец. И стана сензация в нета и се появи мем с неговите физиономии. 

Embed from Getty Images

Ревът на прелитащите над главите им самолети вероятно е бил прекалено силен за малкия принц, който в един момент стисна здраво ушите си с ръце, с плътно затворени очи и широко отворена уста. Експерт по четене на устни казал пред "Daily Mirror", че Луи по едно време пита прабаба си: "Ще дойдат ли Червените стрели?" и тя му отговаря: "Надявам се".

До Луи бяха брат му Джордж, на 8 години и сестра му Шарлот, на 7 години. 

В различни моменти принц Луи беше видян да закрива очите си, да се хваща за главата, да подпира брадичката си, да се опира на лакти на балкона.

Снимка: Getty Images

Луи не е първото дете, забелязано да запушва ушите си по време на авиошоуто над Бъкингамския дворец. На сватбата на родителите му през 2011 г. малката Грейс ван Кутсем направи същото и дори сбърчи нос точно когато брачната двойка се целуна на балкона. Снимката стана една от най-добрите на деня.

Снимка: Getty Images

Луи се открои и с моряшкия си костюм, напомнящ на този, носен от баща му при появата на кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец през 1985 г.

Embed from Getty Images

Тогава Уилям е заедно с родителите си принц Чарлз, който държи малкия му брат Хари, и усмихващата се принцеса Даяна.

Embed from Getty Images

Междувременно Джули Андрюс - голямата дама на британската филмова, театрална и музикална сцена, поздрави кралица Елизабет Втора за платинения юбилей във видео послание, показано от Би Би Си Нюз. "Ваше Величество, добре си спомням прекрасната реч, която произнесохте на 21-ия Ви рожден ден. Тогава се ангажирахте да служите на Великобритания и Британската общност и имам чувството, че през всичките тези години не изневерихте на това обещание. Бих искала да ви изкажа най-сърдечните си поздравления, госпожо! И да ви благодаря", казва 86-годишната Андрюс, цитирана от ДПА.

Агенцията съобщава също, че според британската Метеорологична служба има вероятност гръмотевична буря да връхлети Лондон в събота вечерта, когато е големият концерт "Парти в двореца" по случай платинения юбилей от възкачването на кралица Елизабет Втора на трона.

Около 22 000 души се очаква да се съберат пред Бъкингамския дворец за шоуто, което ще продължи два часа и половина.