Близо два месеца преди най-значимото събитие в музикалната индустрия, а именно церемонията по връчването на наградите "Грами", бяха обявени тазгодишните претенденти за отличията в различните категории. Сред избраните са и италианските рок сензации Måneskin, които получиха номинация за "Най-добър нов изпълнител".

Изненадите обаче съвсем не приключват с това, тъй като песента им към суперпродукцията "Елвис", в чиито кадри звучи "If I Can Dream", e претендент за наградата "Най-добър компилационен саундтрак".

Това далеч не е всичко, което се лучва с бандата, добила световна популярност след победата си на "Евровизия". От началото на 2022 г. те се радват на глобални успехи, доминират световните сцени на множество концерти и фестивали, събирайки редица призове по пътя си, като "Най-добра рок песен" на наградите Billboard, "Най-добър нов алтернативен изпълнител" на iHeartRadio Music Awards, както и "Най-добро алтернативно видео" на MTV VMA. Съвсем наскоро групата бе отличена с 4 номинации на American Music Awards - "Нов артист", "Любим рок изпълнител", "Любима рок песен" и "Любима поп група".

Дългоочакваният им нов албум "Rush!" ще излезе догодина, като точната дата, на която е планирано да се пусне на пазара, е 20 януари 2023 г. Докато феновете им очакват с трепетно вълнение появата на тавата, могат да се насладят на лайв изпълнението на последния сингъл на Måneskin - "The Loneliest", във вечерното шоу на Джими Кимъл.