49-годишната първа дама на САЩ избра велурена визия за традиционното помилване на пуйката по случай Деня на благодарността.

След ритуала семейство Тръмп се качи на хеликоптер от Белия дом и замина за Флорида. Мелания бе с изцяло есенна визия от велур от кафяво двуредно манто от Burberry, прибрано с широк колан в талията. Класическата визия с военна кройка бе с дължина до коляното.

Вижте снимки >>

Ботушите Saint Laurent на първата дама бяха перфектно съчетани с мантото. Тя не изневери на стила си, залагайки и на големи слънчеви очила с правоъгълен профил.

На тръгване за Флорида Мелания и Доналд се държаха за ръце. Президентът на САЩ бе облечен в типичния си стил, като този път разнообрази визията с червена вратовръзка на бели точки.

С президентската милост бе удостоен Бътър - 21-килограмов пуяк, на когото Тръмп пожела "много късмет", а също така спаси от участта да бъде сервиран до него на празничната трапеза и партньора на Бътър - 20-килограмовия Бред.

Тръмп се пошегува, че Бред и Бътър (Хляб и Масло) са тренирани да запазват спокойствие при всякакви услoвия, "което ще бъде много полезно, защото вече са получили призовки да се явят в килера на Адам Шиф в четвъртък".

Шиф е председател на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите, разследваща Тръмп. Традицията да се помилва пуйка преди Деня на благодарността датира от 1989 г. при президента Джордж Х. У. Буш.