Марая Кери потвърди пред публиката на вчерашния си концерт в Ню Йорк, че пише мемоари.

Вижте снимки на Марая >>

48-годишната певица изненада феновете, когато заяви, че пише автобиографична книга. След като изпълни песента "Fantasy", Марая ги попита дали знаят, че навремето е посещавала училище за красота. Някои от тях отговориха утвърдително, докато други бяха озадачени, съобщи "Контактмюзик", цитиран от БТА.

"Е, добре, скоро ще бъде публикувана книга, в която описвам живота си - каза тя. - В нея ще може да прочетете много неща, свързани с мен."

През ноември м.г. изпълнителката на хита "We Belong Together", която има 7-годишните близнаци Марокан и Монро от бившия си съпруг Ник Кенън, спомена, че пише биографична книга. Запитана за изпълнението си с Арета Франклин, която вече не е между живите, в шоуто "Divas Live" на телевизия VH1 през 1998 г., тя отказа да даде подробности.

"Не искам да разкажа всичко, защото пиша мемоари", каза тя.

Марая обаче призна, че се почувствала неловко в присъствието на кралицата на соул музиката. "Тогава за пръв и единствен път пяхме заедно - поясни Кери. - Срещали сме се и сме разговаряли много пъти. Бях смутена и не исках да пея заедно с нея - това е кралицата на соула."

Марая Кери се готви да тръгне на европейско турне, за да популяризира албума си "Caution".