Номинираните за "Оскар" Мария Бакалова и Дейвид Стратеърн участват в научнофантастичния филм "О, хоризонт", съобщи Deadline.

Сценарист и режисьор на продукцията е Мадлин Саклър. Лентата ще разкаже историята на Аби (в чиято роля всъщност влиза сънародничката ни), която е брилянтна невролобиоложка, наскоро загубила своя баща (в когото ще се превъплъти Стратеърн). Не след дълго тя се запознава с програмист, създал технология, която я свързва с нейния родител. Връзката с дигитализирания ѝ баща я кара да преоцени отношенията си с хората и работата си.

"Цялото ми сърце е в този филм, заедно с неговите създатели и артисти.... За мен той е специален... наистина значим! Не бих могла да бъда по-благодарна на всички хора, които помогнаха за неговата реализация! Запознанството и работата ми с Мадлен, Дейвид, Джо, Одри, Пол, Рене, Волфганг и наистина всеки един участник в тази продукция е чест, която ще остане завинаги акцент в моя живот. Обичам ви, приятели! Обичам, обичам, обичам ви! Благодаря!", написа Бакалова в личния си Инстаграм акаунт, обявявайки новината за предстоящото заглавие, в което очевидно участва и чешкият супермодел Паулина Порижкова, тъй като тя коментира публикацията на бургазлийката, уточнявайки, че се вълнува за премиерата, понеже работата ѝ с екипа е била удоволствие.

Бакалова получи номинация за "Оскар" за актриса в поддържаща роля с филма "Борат 2". Тя участва в "Жените наистина плачат" на Весела Казакова, който беше представен на кинофестивала в Кан в секцията "Особен поглед". Мария се снима също в "Тела тела тела", озвучи Космо в "Пазители на галактиката 3", припомня БТА. Скоро ще я видим в продуцирания от София Копола "Fairyland" с премиера на фестивала "Сънданс".

Дейвид Стратеърн е номиниран за награда "Оскар" за филма "Лека нощ и късмет". 

От своя страна Саклър спечели награда "Еми" за филма "Гангстер докрай", заснет в строго охраняван затвор.

Дейвид Стратеърн

Снимка: Getty Images