Има безброй начини, чрез които хората са в състояние да засвидетелстват любовта си един към друг, без каквото и да било съмнение обаче всички те бледнеят пред обета, който дават в сватбения си ден. В сравнение с него изречените преди това обещания изглеждат маловажни, а направените жестове - незначителни. И тъй като в отношенията им няма по-значим миг от този, в който си казват заветно "Да", традицията повелява той да се случи пред очите на техните близки, споделящи тяхното щастие.

Разбира се, преди младоженците да застават пред олтара, където разменят своите венчални халки, превърнали се в символ на вечния съюз, в който се вричат, те са натоварени с редица отговорности и задачи, в случай че искат пищна церемония, доближаваща се до онези, описани в приказките. Само че не това е желанието на всички бъдещи съпрузи и противно на всеобщите разбирания понякога дори популярните лица избягват подобна показност - точно както преди две седмици доказаха Мария Игнатова и Ивайло Цветков-Нойзи, минали под венчилото в малко, но китно софийско село, без излишна суета и много шум. Двамата не бяха обявили никъде, че планират да узаконят връзката си, затова снимките от сватбата им, появили се ден по-късно в социалните мрежи, изненадаха не само техните почитатели, но и медиите.

Вижте снимки на Мария >>

Вчера телевизионната водеща и културологът гостуваха в предаването "На фокус" по Нова ТВ с водещ Лора Крумова, където за първи път говориха по темата, обяснявайки защо са взели това решение. Основната причина за скромното празненство, белязало началото на новата глава от съвместната им история, е "английската сдържаност с елементи на минимализъм", която ги обединява, както се изрази самият Нойзи още в началото на интервюто.

"Това сме ние - нищо не трябва да бъде твърде бравурно или насилено... Без заря", каза той в ефир, а половинката му допълни, че все пак събитието по принцип засяга само тях двамата.

Нещо повече, блондинката призна, че до последно са пазили в тайна намерението си да минат под венчилото. За разлика от много други двойки, които биха разкрили на приближените си за бъдещата женитба още на мига, когато се спрат на конкретна дата за нея, дискретността при тях била толкова голяма, че дори собствените им майки разбрали какво планират едва няколко дни по-рано.

На въпроса защо са избрали точно на село Житен, намиращо се в район "Нови Искър", където да станат семейство, мъжът отговори, че вероятно "отделни граждани и цели колективи се вълнуват от това". Той сподели, че макар да познава местния свещеник, на везните е натежала красотата на мястото.

"Идеята бе да е камерно - само ние, кумовете, децата и майките ни", издаде Ивайло.

Споменавайки наследниците им, за които стана ясно, че се познават от училище, тъй като и двамата учат във френския лицей, Крумова попита дали дъщерята на Цветков и сина на Игнатова са били ентусиазирани покрай церемонията.

"То ние не се вълнувахме много, та децата ли", шеговито отвърна юристът и спортен коментатор.

В разговора официално стана ясно, че романсът между него и любимата му, добила популярност с предаването "Господари на ефира", е започнал малко преди появата на Covid-19. Той също така призна, че ако Мария можеше да се види през неговите очи, навярно щеше да остане изумена, но и не скри, че би му е любопитно да разбере как гледа на него тя.