Марк Хамил отдаде почит към починалата Кари Фишър в Туитър, докато се подготвя началото на снимките на "Междузвездни войни: Епизод IX".

Вижте снимки на Кари >>

"Изпитвам известна горчивина да се снимам във финалния епизод от сагата без нея - Кари просто е незаменима - заяви Хамил, показвайки снимки, на които се вижда, че е заедно с актрисата на снимачната площадка на "Междузвездни войни: Последните джедаи" и по време на снимките на трилогията "Междузвездни войни". - Утешавам се с факта, че тя няма да бъде заменена."

Хамил и Фишър се появяват в образите съответно на Люк Скайуокър и принцеса Лея във филмовата поредица. Двамата за последен път са заедно в "Междузвездни войни: Последните джедаи", появил се по екраните през 2017 г., след смъртта на Фишър през декември 2016 г., припомня "Контактмюзик", цитиран от БТА.

"Дисни" и "Лукасфилм" наскоро оповестиха, че Хамил и Фишър ще се завърнат в следващия филм от поредицата - "Епизод IX", чиито снимки започват тази седмица. Новият филм трябва да се появи по екраните през декември 2019 г.

"Много обичахме Кари. Намирането на наистина задоволителен финал на сагата на Скайуокър без нея ни се изплъзваше. Никога нямаше да използваме друга актриса или компютърно генериран персонаж. С подкрепата и благословията на дъщеря ѝ Били открихме как да почетем наследството на Кари и ролята на Лея в "Епизод IX", използвайки неизлъчвани кадри, които заснехме заедно за седмия епизод", заяви режисьорът Джей Джей Ейбрамс.