Марк Уолбърг е известен с безмилостната си тренировъчна програма, която му позволява да поддържа физиката на млад човек, въпреки 50-те си години. За последната си роля във филма "Отец Стю" актьорът обаче заменя тренировките с впечатляващи количества храна, предаде Франс прес.

"Говеждо филе, печени картофи, дузина яйца всяка сутрин, дузина парчета бекон, две купи бял ориз, чаша зехтин...", споделя Уолбърг.

"Голямо количество протеини през първите две седмици, много нишесте през следващите две. А през последните две седмици приемах много натрий, за да придобия този подпухнал вид, но това не беше никак забавно", допълва актьорът.

Тази трансформация от мускулест атлет в безделник с наднормено тегло е от съществено значение за ролята му на Стюарт Лонг - боксьор, който след контузия окачва ръкавиците, за да опита късмета си в холивудското кино.

Подобно на много други, той върши дребни работи в супермаркет, където среща Кармен (в ролята Тереса Руис от "Наркос"), чието сърце се опитва да спечели, като ходи в църквата, която тя посещава.

Там разочарованият атеист открива вярата и решава да стане свещеник, въпреки скептицизма на родителите си, изиграни от Джаки Уивър и Мел Гибсън.

Героят на Марк Уолбърг освен това трябва да се изправи пред ужасен противник: диагноза с дегенеративно заболяване, което в крайна сметка ще го лиши от възможността да използва тялото си.

"Отец Стю" е вдъхновен от истинска история и за Марк Уолбърг, който е и продуцент на филма. Лентата е радикално отклонение от обичайните за него екшъни като "22-ра миля" или "Uncharted: Извън картата".

За актьора обаче няма нищо изненадващо в това: "Ролята е необичайна, но също така е доста очевиден избор, ако познавате мен и личния ми опит. С възрастта искам да намеря неща, които имат малко повече смисъл и значение", казва Уолбърг.

"Винаги съм имал усещането, че ми е писано да се занимавам с това", добавя той, обяснявайки, че е "поставил таланта и дарбите си" в служба на "Бог".

Освен религиозната тематика - филмът ще бъде пуснат на екран в САЩ точно преди Великден - "Отец Стю" засяга и темите за семейството и човешката доброта.