Дори тишината може да бъде динамична. Това са думи на виртуозния сър Ридли Скот, който повдига завесата към работния процес в една от най-очакваните мащабни продукции тази есен - историческия епос "Последният дуел", чийто режисьор е.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Специално видео зад кулисите разкрива любопитни подробности около създаването на филма, акцентирайки върху творческия подход на Скот и неподправената страст и интензитет, с който той реализира всека сцена - от най-интимните човешки взаимоотношения до големите битки и масовки. За Ридли Скот "посланието е просто", но фундаментално.

Написан от Никол Холофсенър ("Can You Ever Forgive Me?") и звездното дуо Мат Деймън и Бен Афлек ("Добрият Уил Хънтинг"), които адаптират вдъхновения от действителни събития едноименен роман на Ерик Джагър, "Последният дуел" е визуално впечатляваща и провокираща мисълта епична драма. Разказана от три ясно изразени и напълно различни гледни точки, изследваща вездесъщата власт на мъжете, субективността на правосъдието, куража и готовността на една жена да се опълчи сама срещу статуквото, в името на истината.

Джоди Комър като Маргьорит, съпругата на Деймън

Снимка: Forum Film Bulgaria

Действието в "Последният дуел" се развива през 1386 г. и разказва за завърналия се от бойното поле нормандски рицар Жан дьо Каруж (Мат Деймън), който открива, че съпругата му Маргьорит (Джоди Комър) обвинява в изнасилване неговия стар приятел, оръженосеца Жак Льо Гри (Адам Драйвър).

Адам Драйвър

Снимка: Forum Film Bulgaria

Въпреки че има съмнения, че думите на бременната Маргьорит не са истина, Дьо Каруж предизвиква на официален съдебен дуел до смърт твърдо отричащия да има каквато и да е вина Льо Гри.

Мат Деймън

Снимка: Forum Film Bulgaria

Предстои яростна битка, при която всеки от участниците в конфликта може да срещне своя фатален край, защото според законите на страната по онова време, ако Дьо Каруж загуби спора, съпругата му ще бъде осъдена на смърт - чрез изгаряне на клада - за фалшиво обвинение.

"Последният дуел" е по от 15 октомври.