Макар всички да сме наясно, че едно от малкото сигурни неща в този живот е смъртта, истината е, че никой не е подготвен за загубата на близък за него човек, оставяща след себе си неутешима болка. Въпреки това, в своята автобиографична книга "Greenlights", чиято премиера е днес, Матю Макконъхи признава, че споменът за покойния му баща и досега успява да го накара да се усмихне.

В мемоарите си, които пише за 52 дни в пълна изолация в пустинята, 50-годишният актьор решава да извади наяве както хубавите, така и болезнените моменти, изграждащи личната му история. Промотирайки заглавието, наскоро той публикува кратък откъс от него на страниците на сп. "People", от който става ясно как е починал неговият родител.

Вижте Матю и баща му >>

Нещо повече, оказва се, че Джеймс Доналд Макконъхи винаги е знаел начина, по който ще издъхне, и приживе многократно го е споделял с тримата си синове.

"Получих обаждане от майка ми. "Татко ти умря", каза ми тя. Краката ми изведнъж омекнаха... Не можех да повярвам. Та той бе мой баща. Никой и нищо не бе в състояние да го убие, с изключение на мама. Спомних си как винаги казваше на мен и братята ми: "Момчета, ще си отида, правейки любов с майка ви. Точно така се случи... Получил е инфаркт, докато е изпитвал оргазъм", пише звездата от "Адвокатът с Линкълна".

Родителите на Матю имат бурна връзка, през която няколко пъти се развеждат, но след края на всеки свой брак успяват да намерят път един към друг и отново минават под венчилото. Наследникът им казва, че това се дължи на факта, че независимо от различията им, проблемите между тях бързо бивали изместени от силната им любов.

Embed from Getty Images

"Понякога отношенията им бяха наистина жестоки. Както обяснявам в книгата, това беше техният начин на комуникация. Разведоха се два пъти, вдигнаха сватба три пъти... Бяха като истинска буря насред Тихия океан", казва артистът.

Джеймс, който на младини се занимава професионално с американски футбол и е част от отбора "Грийн Бей Пакърс", а по-късно притежава петролен бизнес, напуска този свят през 1992 г. В средата на януари т.г. популярният му син реши, че е време майка му Мери отново да срещне любовта, като за тази цел ѝ уреди среща с бащата на своя колега Хю Грант.

"Той е на 91 г., а майка ми е на 88 г. Защо не? Следващата седмица трябва да се видят и най-вероятно ще прекарат цяла нощ заедно", каза тогава носителят на "Оскар" в свое интервю пред Entertainment Tonight.