Актьорът Матю Макконъхи разкри, че невинаги е намирал Холивуд като добра перспектива за развитие.

В скорошен разговор със сп. Interview носителят на "Оскар" сподели причината поради която е решил да се "оттегли" от Меката на филмовото изкуство макар само за две години.

"Исках да изчезна оттам поне за малко. Отклонявах роли, когато усещах, че не са моите. Исках да пробвам нови неща", обясни той. Допълни още, че през този период зад него неотлъчно била съпругата му Камила Алвес, единствената, на която могъл да се довери, колкото и "страшно" да е било.

Вижте снимки на Матю Макконъхи >>

"Да, беше ме страх да предприема такава стъпка. Когато си говорех с нея, че искам да сменя професията си, стигнах до извода, че не би било лошо ако се пробвам за преподавател в гимназия. Когато в крайна сметка се реших, осъзнах, че съм напът да направя огромна грешка."

По негови думи желанието му да се оттегли от индустрията било подтикнато от целия стрес, който му нанасяла. "Когато се подготвях за роли винаги имах по няколко сценария. Бях постоянно под напрежение. Дотолкова, че накрая захвърлих всичко, взех една раница и заминах за Перу за три седмици, далеч от всичко и всички, за да мога да изчистя съзнанието си."

Той разкри, че в този период често му се налагало да казва "Не" и да се замисля над собствените си действия. "Постоянно се питах дали стъпката, която ми предстои да предприема, си заслужава."

Впрочем едно от желанията, на които е искал да обърне внимание по време на двегодишната пауза в шоубизнеса, било и да се кандидатира за губернатор на Тексас. През този период Макконъхи също така е бил "гостуващ преподавател" в Тексаския университет в Остин, където в момента е преподавател в катедрата по радио и телевизия и самозван "министър на културата" на училището.