Лиса Кудроу отдава почит на покойния Матю Пери по най-добрия възможен начин - като гледа някои от най-добрите му изпълнения в хитовия сериал "Приятели". Актрисата, която изигра чаровната и смахната Фийби Бюфе, за първи път от дълго време насам гледа отново шоуто. А смъртта на обичания й приятел Пери, през октомври миналата година, е причината за това.

"Честно казано, не можех да го гледам, защото е твърде неловко да гледаш себе си. Но заради Матю - тогава няма проблем", споделя 60-годишната Кудроу пред The Hollywood Reporter, пише списание People. Тя казва, че се смее с глас на това колко са забавни всички. А звездите от актьорския състав многократно са споделяли, че са се кикотили по време на целите снимки.

"Смайвам се от Кортни Кокс и Дженифър Анистън. Матю, разбира се, е просто уникално забавен. Никога не го е затруднявало. Мат ЛеБланк и Дейвид Шуимър също. Понякога дори се смея на това, което аз съм направила", разказва актрисата. Кудроу е категорична, че хуморът на Пери е това, което иска да запомни.

След смъртта на 54-годишния Пери, в последствие от прекомерна употреба на кетамин, Кудроу каза, че светът ще го помни по начина, по който той искаше - мил, усмихнат и забавен.

Снимка: Getty Images

Кортни Кокс наскоро сподели как в нейните очи наследството на бившия ѝ колега продължава да живее, наричайки го един от най-забавните хора на света. "Чувствам, че има много хора, които ни водят. Да, усещам, че и Матю е наоколо, със сигурност", продължи тя.

Дженифър Анистън уверява, че забавния Матю, както го нарича, не е изпитвал болка и е бил щастлив. "Искам хората да знаят, че той беше наистина здрав и се стремеше към по-добро. Работеше толкова усилено върху това, въпреки че му беше тежко. Липсва ми много, на всички ни липсва. О, колко ни разсмиваше", спомня си актрисата.