Майка му е един от най-успешните супермодели на 90-те години, баща му е милиардер, чиято компания е собственик на "Gucci", "Balenciaga", "Bottega Veneta", "Yves Saint Laurent", "Puma" и "Alexander McQueen". Мащехата му пък е филмова звезда, която наскоро участва във филм на "Marvel" с Анджелина Джоли.

За кого става въпрос?

Огъстин Джеймс Еванджелиста.

След като Линда Еванджелиста ражда сина си през октомври 2006 г., тя първоначално пази бащата в тайна. През юни 2011 г. обаче моделът подава документи, с които иска издръжка от Франсоа-Анри Пино, с когото се среща в периода 2005-2006 г. и така името се разкрива. Майчинството бързо се превръща в работа на пълно работно време за Линда, която заменя модните подиуми с детски колички. "Майчинството вече е целият ми живот", казва тя пред "Harper's Bazaar" през 2013 г. "Толкова съм удовлетворена." 

Линда Еванджелиста и синът ѝ на петия мач между Лос Анджелис "Кингс" и Ню Джърси "Девълс" по време на финала за купа "Стенли" през 2012 г.

Снимка: Getty Images

Макар детските играчки да са на преден план, Линда не се отказва съвсем от моделството. Още докато е бременна в шестия месец тя позира за корицата на "Vogue". "Изобщо не се притеснявам, приемам я", казва пред модната библия за бременността си. "Вярвам, че правя всичко, за да премина през това възможно най-гладко. Всеки ден или правя йога, или други упражнения." Преди Огъстин супермоделът претърпява спонтанен аборт през 1999 г.

Когато малкият се появява на бял свят през 2006-а Еванджелиста го крие далеч от пресата. Макар че е прекарала по-голямата част от живота си на модния подиум и пред камерите, тя отглежда сина си по начин, противоположен на младежките ѝ години, и извън общественото внимание. Огъстин няма профили в социалните мрежи и дори рядко се появява в този на майка му.

Сега, когато той е тийнейджър, Линда започва да излиза все по-често по събития с Оги, както го нарича на галено. 

Линда и синът й на годишната вечеря на фондация Kering "Грижа за жените", 12 септември 2023 г.

Снимка: Getty Images

Мащехата му е Салма Хайек:

Баща му Пино се жени повторно за актрисата Салма Хайек през 2009 г., въпреки че според списание "People" двамата излизат още през 2006 г. - по същото време, когато Линда забременява.

Към днешна дата изглежда, че всички поддържат добри отношения. Или поне Еванджелиста и Хайек. През август 2021 г. актрисата споделя снимки с Огъстин, който седи в скута ѝ, а Еванджелиста коментира с две сърца поста. Хайек винаги е оказвала голяма подкрепа на децата на съпруга си от предишни връзки. През февруари тя и дъщеря й Валентина бяха гости на ревюто на "Gucci" заедно с Матилд Пино - 22-годишната дъщеря на Франсоа от първия му брак.

В семптемврийския брой на "Vogue" за 2023 г. пък Еванджелиста споделя, че с помощ от Салма е отпразнувала Денят на благодарността, който иначе не би се състоял, тъй като била болна. "Бях болна, а Салма се качи на самолета с дъщеря си, дойде тук и направи вечеря." През годините Хайек също е говорила открито за смесеното си семейство. През 2017 г. тя заяви пред списание "Red": "Винаги съм искала да имам много деца. Благословия е, че съпругът ми има още три."

Макар да е дете на модел, той не споделя любовта на Еванджелиста към модата:

Еванджелиста не говори често за сина си в интервюта, но през 2013 г. за "Harper's Bazaar" тя признава: "Нека просто кажем, че имам дете, което не си пада по модата". Вместо това той се интересува от футбол и всякакви други "момчешки неща", както се изразява моделът пред изданието.

И последно, но не на последно място - той е копие на майка си:

Макар Линда рядко да споделя снимки на сина си в социалните мрежи, когато го прави - се превръщат в едни от най-коментираните й фотоси. Феновете не пропускат да споделят колко много си приличат. Кестенява коса и мека усмивка - дали все пак ще размисли и ще тръгне по стъпките на майка си в моделството? Предстои да видим!

View this post on Instagram

A post shared by @lindaevangelistafan_