За армиите си от фенове Майкъл Джей Фокс завинаги ще остане вечният тийнейджър, сърцеразбивачът от 80-те години на миналия век, свежото лице и звезда от "Семейни връзки" и "Завръщане в бъдещето", съобщава БТА, цитирайки Ройтерс.

Обръщайки поглед назад към дългата си кариера, той вижда себе си по-скоро като хлебарка.

"Не можеш да убиеш хлебарка", казва 61-годишният актьор пред Ройтерс в навечерието на излизането на новия документален филм "Still" - безпощаден портрет на живота му с болестта на Паркинсон.

"Във филма казвам, че съм твърд к*чи син. Мога да се справя с всичко, с което се сблъскам".

Снимка: БТА

Канадско-американският актьор се е сблъсквал с много неща - от началото на кариерата си, когато се бори за роли, договаряйки условията си по телефон пред ресторант за бързо хранене, до диагнозата, която пази в тайна седем години.

Документалният филм "Still" разказва историята му чрез микс от интервюта, домашни видеозаписи, архивни кадри и сцени по сценарий.

Майкъл Джей Фокс казва във филма, че е открил как да живее успешно с хронично заболяване, по начин, даващ му възможност да бъде това, което е и което иска да бъде.

Фокс обяви през 1998 г., че страда от болестта на Паркинсон и започна кампания за намиране на лечение.

В документалния филм Майкъл Джей Фокс не се опитва да крие симптомите си. Продуцентите му предлагат да направят промени в монтажа, за да изрежат някои от най-тежките им прояви. Той обаче им отказва.

Снимка: БТА