Макъл Кийтън постави рекорд на наградите на американската Гилдия на актьорите като участник в трети актьорски състав, спечелил голямата му награда за кино - "Процесът срещу Чикаго 7", съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Актьорът прие скромно наградата, като изтъкна майсторството на колегите си, сред които са Саша Барън Коен, Джоузеф Гордън-Левит, Франк Лангела, Еди Редмейн, Марк Райланс.

"Честно казано, ми е неудобно - каза актьорът по Зуум пред Асошиейтед прес. - Тези хора направиха всичко. Аз участвах няколко дена. Получавам признание за малко работа, но го приемам".

Майкъл Кийтън е печелил наградата за най-добър актьорски състав на Гилдията на актьорите и с филмите "Бърдмен" през 2014 г. и "Спотлайт" ("В светлината на прожектора") през 2015 г.

Той е номиниран също от Гилдията в категориите за най-добър актьор за главната роля в "Бърдмен" и за най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм за "Фирмата".

Съперници на "Процесът срещу Чикаго 7" за наградата за най-добър актьорски състав на Гилдията на актьорите бяха филмите "Ма Рейни: Майката на блуса", "Петима от една кръв", "Минари" и "Една нощ в Маями".