Меган, херцогинята на Съсекс, заяви, че е много хубаво да се върне във Великобритания, произнасяйки първата публична реч, след като със съпруга й принц Хари се оттеглиха от кралските си задължения, предаде Ройтерс.

Тя се включи в среща на млади лидери, проведена в Манчестър. В словото си Меган каза, че те помагат за "положителната и необходима" промяна в света.

Снимка: Getty Images

Меган произнесе речта седмица, след като бе публикувано нейно интервю за американското списание "The Cut", в което отново отправи критики за това как британското кралско семейство се е отнасяло с нея и Хари.

"Много е хубаво да се върна в Обединеното кралство", каза Меган в основната реч на срещата на върха "Един млад свят" ("One Young World") в Манчестър. Тя беше придружавана от съпруга си Хари, внук на кралица Елизабет. "Вие сте бъдещето, но бих искала да добавя към това, че вие ​​сте и настоящето. Вие сте тези, които движат положителната и необходима промяна, нужна на целия свят сега и точно в този момент", заяви тя от трибуната.

Embed from Getty Images

Херцогинята на Съсекс разказа за първото си преживяване в рамките на срещата през 2014 г., когато бе поканена да бъде съветник на форума.

"Развълнувана съм, че съпругът ми може да се присъедини този път", каза тя, предизвиквайки овации от публиката.

Embed from Getty Images

След това Хари и Меган отпътуваха за западния германски град Дюселдорф, за да популяризират игрите "Инвиктус" за военни ветерани, предаде Асошиейтед прес.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха приветствани от градоначалника и от стотици фенове, които ги очакваха в старата част на града. Двамата бяха посрещнати в сградата на кметството.

Очаква се състезанията да се проведат в Дюселдорф следващата година, отбелязва Асошиейтед прес.

Embed from Getty Images

Игрите "Инвиктус" бяха основани от принц Хари през 2014 г. за военни ветерани, като начин да се подпомогне възстановяването им и спортът да даде нов смисъл в живота им.

По-късно през днешния ден Хари и Меган имат планирана разходка с лодка по река Рейн, в която ще се включат и ветерани.