Меган и Хари създават свой собствен кралски двор в Америка, казват експертите във Великобритания, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Появата на първите три епизода от документалната поредица за херцозите Съсекс провокира множество реакции.

"Би Би Си", "Гардиън" и "Дейли мейл" стартираха блогове на живо, а телевизионните новини започват с анонса, в който принц Хари обвинява семейството си в предразсъдъци по адрес на съпругата му заради смесената й раса. Меган характеризира британските медии като "целящи да я унищожат".

Кралските коментатори и експерти, които бяха активизирани с пълна сила по повод смъртта на кралица Елизабет Втора, сега анализират поведението на херцога и херцогинята.

Филмът на "Нетфликс" е заснет между 2020 г. и 2022 г. Приключен е преди смъртта на кралицата през септември.

Трейлърите на епизодите, които ще бъдат пуснати на 15 декември, създават впечатлението за още по-влошени отношения между синовете на крал Чарлз Трети и техните съпруги.

Полин Макларън, професор по потребителски изследвания в Лондонския университет, каза, че "изглежда, по някакъв начин, Меган и Хари се стремят да създадат свой собствен кралски двор."

Въпреки целия предварителен шум, включително интервюто пред Опра Уинфри и признанието на принц Хари, че баща му го е "отрязал" финансово, първите три епизода на поредицата не разкриха нищо ново за двойката.

Мнозина от консервативно настроените таблоиди и телевизионни канали обвиниха Хари и Меган в лицемерие "Те твърдят, че искат да бъдат далеч от медиите, но въпреки това се заемат да създадат собствена медийна "империя". Меган има свой подкаст, а Хари ще издаде мемоарите си през януари 2023 г.

Дики Арбитър, бивш прессекретар на кралица Елизабет и кралски коментатор, описа документалната поредица за двойката Съсекс като "скучна телевизионна програма". "Научихме, че те са толкова погълнати от себе си, че нищо друго не е важно." Въпреки това Арбитър намира продукцията на "Нетлифкс" за атака срещу кралското семейство.