Знаете поговорката "Какъвто бащата, такъв и синът" и всички нейни варианти, но този път я използваме съвсем на място, за да опишем приликите, по които принц Хари и съпругата му Меган съобщиха новината, че очакват второ дете, с начина, по който преди 37 години принцеса Даяна съобщава, че е бременна със сина си принц Хари.

И двете новини биват оповестени на 14 февруари с мила семейна снимка.

Преди ден принц Хари и Меган Маркъл, които вече водят нов живот в САЩ, споделиха кадър в своя Инстаграм профил, за да обявят, че Меган е бременна и на снимката ясно си личи този факт.

Новината дойде няколко месеца, след като Меган разкри, че е претърпяла аборт през юли миналата година. Първото дете на двойката - Арчи, който скоро ще бъде батко, ще навърши 2 години на 6 май.

Също на 14 февруари, но през 1984 г. принцеса Даяна официално оповестява, че е бременна с Хари. Въпреки че от Двореца във Великобритания пускат информацията на 13 февруари, тя се появява във вестниците по онова време на следващия ден - Свети Валентин.

Вижте снимки на принцеса Даяна >>

Коментарите в пресата тогава са подкрепени от тази снимка, направена през март 1983 г, на която Даяна държи малкия принц Уилям на ръце и в е компанията на съпруга си принц Чарлз. В съобщението, с което от двореца съобщават за втората бременност за принцесата, се казва, че тогава 22-годишната Даяна нямала претенции дали второто ѝ дете ще бъде момче, или момиче. Принц Хари се ражда на 15 септември 1984 г.