Не само на филмовият фестивал звездите блестяха.
Мегън Маркъл се появи във вторник на церемонията по връчване на наградите на фондация "Мисис" в Манхатън със златиста рокля на "Johanna Ortiz" без презрамки на стойност 1850 долара. Към тоалета бе прибавена и чанта на марката "Carolina Herrera" на стойност 1100 долара и токчета на "Tom Ford" - 1350 долара.

Херцогинята на Съсекс, която пропусна кралската коронация по-рано този месец, пристигна със стил на събитието в Ню Йорк със съпруга си принц Хари под ръка и 66-годишната си майка - Дория Рагланд.

Маркъл бе почетен гост, който бе номиниран за наградата "Жени с визия" за 2023-а за "застъпничество й и защитата на жените и момичетата". Наградата се връчва от дългогодишната активистка и основателка на фондацията Глория Стейнъм, приятелка на Мегън от три години. Преди известно време Стейнъм бе казала, че представата за Мегън е съвсем различна в медиите.

Снимка: Getty Images

"Тя е умна и забавна и е отдадена на социалните проблеми", каза тогава пред "People". 

Снимка: Getty Images

Сред другите наградени на церемонията бяха Латоша Браун, съосновател на организацията "Чернокожите гласоподаватели имат значение", Уанда Ървинг, съосновател на организация с нестопанска цел, която работи за психичното здраве на чернокожите, Кимбърли Инес Макгуайър, изпълнителен директор на организацията "Обединение за репродуктивно и полово равенство", Ребека Брусехоф, 16-годишна авторка и активистка на ЛГБТК+, и Оливия Джулиана, защитничка на правото на аборт.

Появата на херцогинята във вторник бе първата ѝ по-голяма публична поява. През декември 2022 г. Маркъл и Хари бяха отличени и като лауреати на наградите "Ripple of Hope" от организацията за човешки права "Робърт Ф. Кенеди".

Отличието се присъжда на "образцови лидери в областта на държавното управление, бизнеса, застъпничеството и развлекателната индустрия, които са поели ангажимент към социалната промяна и са работили за защита и развитие на равенството, справедливостта и правата на човека", пише "New York Post".