41-годишната херцогиня на Съсекс беше включена в снимка, публикувана от президента на Archewell Мандана Даяни на събитие Women@Spotify, а кралската особа носеше тениска със специално послание на фона на протестите в Иран след смъртта на 22-годишната Махса Амини заради нарушаване на законите за хиджаба.

Маркъл се снима заедно с Даяни и изпълнителния вицепрезидент на Archewell по глобалните комуникации Ашли Хансен. Надписът върху тениската ѝ има важно значение, тъй като жените и момичетата в Иран скандират думите, докато свалят - а в някои случаи и подпалват - хиджабите си и отрязват косите си.

Съчетала небрежната тениска с черен панталон Valentino, майката на две деца се снима с колегите си от Archewell по време на събитието в централата на Spotify в Лос Анджелис.

Даяни пише как е "толкова благодарна да работи с невероятни жени като Меган и моята колежка и приятелка от ирански произход Ашли Момтахени, тъй като продължаваме да изтъкваме смелостта и куража на жените и младите момичета на предните линии на едно от най-важните феминистки движения в живота ни".

По-нататък тя споделя, че Маркъл е произнесла реч на събитието, в която е обсъдила "революцията, водена от жените и младите момичета в Иран, смелостта и храбростта, които те проявяват всеки ден, както и тяхното лидерство и застъпничество за основните човешки права".

"Като иранка, която е избягала от родината си в търсене на тези свободи, не бих могла да бъда по-благодарна за начина, по който тя отново и отново избира да се застъпва за жените по света", завършва публикацията си Даяни.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Duke and Duchess of Sussex (@archewell_sussex_)

Кралската особа сподели и мислите си за смъртта на кралица Елизабет II в ново интервю за Variety, което беше публикувано вчера.

"Това, което е толкова красиво, е да погледнем към наследството, което баба му (на принц Хари) е успяла да остави на толкова много направления", казва Маркъл пред изданието. "Със сигурност, що се отнася до женското лидерство, тя е най-яркият пример за това как изглежда то."