Животът на Меган Маркъл в Лондон не е бил като на принцеса в приказките, отбелязва "People".

В ново интервю за "Channel 4 News", бившият ръководител на отдела за борба с тероризма на лондонската полиция каза, че е имало истински заплахи за живота на херцогинята на Съсекс, докато е живеела в Обединеното кралство.

Нийл Басу разкри тревожните обвинения на фона на оставката си като помощник-комисар по специализирани операции в интервю, публикувано във вторник. 54-годишният Басу напуска службата след 30 години, през които е спечелил медал от кралицата за отлична служба и е служил като висш старши офицер в отдела за борба с тероризма, започвайки през март 2018 г. - два месеца преди сватбата на Меган и Хари.

"Вие отговаряхте за защитата на кралските персони. Кажете за заплахите, които Меган и Хари са  получавали?" попита го журналистката Кати Нюман в клип, споделен в Twitter.

"Заплахите бяха отвратителни и звучаха много реално", отговори Басу, наричайки крайнодесния тероризъм "бързо нарастващата заплаха" за страната.

"Имаше много сериозни закани срещу Меган, нали?", настоя Нюман. 

"Абсолютно, и ако бяхте видели нещата, които бяха написани и ако бяха адресирани до вас, щяхте да се чувствате застрашени през цялото време", отговори той.

На въпрос дали животът на херцогинята на Съсекс е бил наистина заплашван повече от веднъж, Басу даде плашещ отговор.

"Абсолютно. Имахме екипи, които разследваха ситуациите, бяхме по петите на тези хора", каза той.

Басу беше най-високопоставеният цветнокож офицер в лондонската полиция и каза на друго място в интервюто, че му е отказано да ръководи Националната агенция за борба с престъпността поради откритите му възгледи за многообразието и приобщаването, съобщи "The Guardian".

Твърденията на висшия офицер кореспондират с предишните коментари на принц Хари, че той не се чувства в безопасност със семейството си в Обединеното кралство.

Те живеят в родния щат на Меган, Калифорния, с двете си деца.