Меган Маркъл призна пред британското правосъдие, че е предоставила информация на авторите на неофициална биография за нея и съпруга ѝ принц Хари, противно на това, което по-рано е посочила в делото, заведено срещу британски таблоид.

През февруари 40-годишната бивша американска актриса спечели дело срещу таблоида "Mail on Sunday". Херцогинята на Съсекс обвиняваше изданието, че е накърнило неприкосновеността на личния ѝ живот и авторските ѝ права, публикувайки откъси от нейно писмо до отчуждения й баща след сватбата ѝ с принц Хари през 2018 г. В него тя е призовала Томас Маркъл да спре да говори лъжи в медиите за отношенията им.

Съдията по делото Марк Уорби се произнесе в нейна полза без процес и постанови вестникът да отпечата извинение на първа страница и да заплати съдебните ѝ разходи. През тази седмица "Mail on Sunday" започна процес по обжалване на съдийското решение, заявявайки, че Уорби не е трябвало да третира писмото като "интимна комуникация" между Меган и баща ѝ. Адвокатът на изданието Андрю Калдекот заяви, че "писмото е съставено предвид възможността да стане обществено достояние, тъй като ищцата разбира, че г-н Маркъл може да го разкрие пред медиите".

Обвиненията на херцогинята на Съсекс изглежда са придобили по-малка тежест след вчерашните показанията на Джейсън Кнауф, бивш секретар по комуникациите на двойката, който понастоящем живее в Калифорния.

Снимка: Getty Images

Наливайки вода в мелницата на "Mail on Sunday", който иска да демонстрира, че съпругата на внука на Елизабет Втора редовно се е опитвала да влияе на общественото мнение, Кнауф твърди, че е предоставил от името на двойката лична информация на авторите на неофициалната биография "В търсене на свободата".

Според него проектът за книгата е "обсъждан рутинно" и "директно с херцогинята, лично и по имейл".

В писмени показания, предоставени на съда, Меган признава, че е участвала в написването на книгата - нещо, което тя и съпругът й досега винаги са отричали, предава БТА. Херцогинята на Съсекс също така се извинява, че е подвела съда, като не е посочила това на първа инстанция.

Снимка: Getty Images

"Признавам, че г-н Кнауф е предоставил информация на авторите, и че е направил това с мое знание", обяснява Меган Маркъл, добавяйки обаче, че "обемът на информацията, която той е споделил по негова преценка, е неизвестен". "Извинявам се на съда, че не си спомних за това по-рано", продължава тя.

Меган Маркъл обаче твърди, че информацията, споделена с авторите на биографията, е "далече от изключително подробната лична информация", публикувана от "Mail on Sunday".