Федерален съдия във Флорида прекрати дело срещу Меган Маркъл, отхвърляйки твърденията, че актрисата е направила "пренебрежителни, обидни и неверни" изказвания за своята полусестра, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА. 

Полусестрата на Маркъл, Саманта, с която са от един баща, твърдеше, че коментарите на кралската особа в документалната й поредица на Netflix и в интервюто й за Опра Уинфри през 2021 г., са внушили, че тя е "измамна самозванка, която търси слава, водена от користни намерения". Интервюто на Опра е гледано от 49 милиона души по целия свят. То доведе до рязък спад на популярността на двойката във Великобритания и предизвика най-голямата криза на века в хилядолетната монархия.

Искът конкретно се отнасяше до изказвания на Маркъл, че двете със Саманта не са били близки, докато са раснали заедно, и че Саманта е приела отново фамилията Маркъл, когато нейната полусестра е започнала да се среща с принц Хари.

Американският окръжен съдия Шарлийн Едуардс Хъниуел посочва в решението си, че въпросните твърдения са или мнения, които по същество са верни, или не представляват достоверни клевети срещу Саманта.

Меган Маркъл и принц Хари, по-малкият син на крал Чарлз III, са известни като херцог и херцогиня на Съсекс. Те живеят с двете си деца в Калифорния, откакто се оттеглиха от кралските си задължения през 2020 г. Тяхната обстойно отразявана раздяла с останалата част от британското кралско семейство от години е храна за световните таблоиди и накара британското правителство да лиши Хари от полагаща му се полицейска защита, когато той е във Великобритания.