Съпругата на британския принц Хари - Меган Маркъл, успя наистина да разбуни духовете в САЩ и Великобритания, както и в целия свят, след като даде обширно интервю пред Опра Уинфри, в което сподели, че се е чувствала далеч от добре в британското кралско семейство. Дори е имала мисли за самоубийство. Медиите на Острова и в САЩ дни наред ще отразяват гледните точки и последствията от тази стъпка на Меган и Хари.

Херцозите на Съсекс, които вече живеят нов живот в САЩ със сина си Арчи, дадоха интервюто пред Опра, което мнозина наричат скандално, в момент, в който Меган е бременна с второто дете на двойката, за което, в разговора с известната тв водеща, стана ясно, че ще бъде момиче.

Вероятно подтикната от този факт, както и от примера на майка си, която я е отгледала, а и от самата принцеса Даяна - майка на любимия на Меган - Хари, Маркъл сподели много вдъхновяващ пост в своя Инстаграм профил по повод Международния ден на жената 8 март.

"За всички силни жени... Да ги познаваме! Да бъдем като тях! Да ги отгледаме!", е написала Меган в социалната мрежа.

А постът ѝ е придружен от колаж с три снимки. Едната е на бременната Меган, принц Хари със сина им Арчи, а отдолу са поставени два кадъра - на принцеса Даяна с принц Хари като малък и на майката на херцогинята с малката Меган.

Следващите кадри, които Маркъл е включила в поста си, са ценни моменти от детството и завършването ѝ на училище, на които присъства нейната майка, както и няколко снимки на принцеса Даяна със синовете ѝ Хари и Уилям.

Междувременно само преди 3 дни Меган публикува и скорошна снимка на Арчи, които през май ще навърши две години и от нея става ясно, че малкият удивително много прилича на баща си принц Хари.

По всичко изглежда, че точно както споделиха в интервюто с и пред Опра Меган и Хари, новият им живот в Калифорния е "по-хубав от която и да е приказка, която сте чели".

В луксозния квартал северозападно от Лос Анджелис семейството вече има кокошарник за кокошките, "спасени" от индустриална ферма, казва Меган.

Тя и Хари са взели заем от 9,5 милиона долара, за да купят имота за 14,6 милиона долара през юли миналата година, според сайта на сп."Варайъти", цитиран от БТА.

"Преминахме от другата страна" след няколко бурни месеца и раздялата с кралското семейство, която вече е окончателна, обяснява Меган Маркъл в интервюто.

"Не просто оцеляхме, ние преуспяваме", казва бившата комедийна актриса, която е на 39 години. "Всичко, за което съм мечтала, се сбъдва. И по някакъв начин това за нас е начало".

Меган Маркъл е ентусиазирана от идеята "да можем да живеем автентично", с деца, кучета и пиленца, далеч от протокола на Бъкингамския дворец.

Принц Хари довери, че е щастлив, че позволява на сина си Арчи да прекарва времето си в простички забавления като това да тича по близкия плаж или да кара колело.

"Това са неща, които не можех да правя, когато бях малък", обясни той.