Етървите Катрин и Меган се събраха в Уестминстърското абатство в Деня на общността на нациите.

Вижте снимки >>

Двете си размениха приятелски целувки, когато се срещнаха пред входа на абатството в очакване да пристигнат кралица Елизабет II и принц Чарлз.

Това е вторият съвместен ангажимент на херцогините за по-малко от седмица - само няколко дни след като присъстваха на прием в Бъкингамския дворец по случай 50 годишнината от провъзгласяването на Чарлз за принц на Уелс.

Меган беше сред първите, които пристигнаха на събитието в Уестминстърското абатство в бял ансамбъл на Виктория Бекъм - рокля, палто, чанта и обувки, за които британските медии съобщават, че са на стойност от 9000 паунда.

Само преди няколко месеца Меган коментира пред Harper's Bazaar, че колкото и да ѝ харесва марката на британската дизайнерка, няма да облече нейна рокля, защото няма дългия торс, необходим за носенето на такава рокля.

"Научих се, че не всичко, което изглежда добре на закачалката, ще изглежда добре и върху мен", каза тогава херцогинята на Съсекс.

Тоалетът бе в рязък контраст със зелените вълнени палто и рокля Erdem, с които се появи по-рано същия ден по време на посещението ѝ на Канадската къща в Лондон заедно с принц Хари.

В същото време херцогинята на Кембридж бе много елегантна в палто на дизайнерката Катрин Уокър и рокля, която носеше по време на посещението си в Нова Зеландия през 2014 г., и шапка Джина Фостър.

Британската общност е съставена от 53 страни с население от почти 2,4 милиарда души, а през 2019 г. се навършват 70 години от създаването на съвременната Общност на нациите.