Меган Маркъл е прървият гост-редактор в 103-годишната история на британската модната икона Vogue. Херцогинята на Съсекс взема важни решения от всякакво естество за септемврийския брой на изданието, като едно от тях е тя самата да не бъде на корицата.

Вижте снимки на Меган >>

Въпреки че Меган и главният редактор на изданието - Едуард Енинфул, обсъдиха възможността херцогинята на Съсекс да украси първата страница, както стори Кейт Мидълтън през 2016г., пред "People" Енинфул разкри, че Меган е отхвърлила идеята.

"От самото начало говорихме за това дали ще се снима на нея или не. В крайна сметка тя чувстваше, че това би било проява на високо его от нейна стана. Вместо това тя реши да се съсредоточи върху жените, на които се възхищава", обясни той.

В работата за предстоящия брой на Vogue, продължила 7 месеца, Макръл предлага 15 жени, които са повлияли на света. Ето темата, на която са се спрели, е "Сили за промяна".

През последните 7 месеца Меган взема важни решения

Снимка: Скрийншот People

"Последните 7 месеца бяха ценен процес, в който си сътрудничих с Едуард Енинфул, за да насочим фокуса към ценностите, каузите и влиятелните личности по света днес. Надявам се, че ще почувствате силата на жените, избрани за корицата, както и на екипа, който помогна това да се случи. Надявам се читателите, подобно на мен, да се вдъхновят от "Силите за промяна", които имат заслужено място на тези страници", каза Меган в изявление.

Сред избраните за корицата са актрисите Джейн Фонда, Салма Хайек, Джамила Джамил и Джема Чан, премиерката на Нова Зеландия - Джасина Ардърн, моделите Адуоа Абоа и Адут Акеч, боксьорката Рамила Али и др. Освен това вътре ще бъде включено и специално интервю на Маркъл с бившата първа дама на Америка - Мишел Обама.

За фотограф на броя е избран Питър Линдберг, който снима Меган за Vaniti Fair през 2016 г., когато тя за първи път призна и разказа повече за романтичните си отношения с принц Хари.

"Имах точни и ясни указания от херцогинята. Тя ми каза "Искам да видя лунички!" Това беше страхотно, защото аз обичам лунички", сподели Линдберг, припомняйки си телефонния разговор, който е провел с нея.

Корицата на Vogue - броят, на който Меган е гост-редактор

Снимка: Официален профил в Instagram

Самата Маркъл има лунички, които много харесва и никога не прикрива.

Гримьорът Даниел Мартин - посланик на марката Dior Beauty и дългогодишен приятел на херцогинята, който ѝ помогна да постигне перфектния външен вид за сватбения ѝ ден, каза пред InStyle, че Хари е голям фен на лекия и естествен грим, който позволява на луничките да бъдат видими.

"След края на церемонията Хари продължаваше да ми благодари, че само подчертах красотата ѝ, оставяйки я да изглежда като себе си",сподели Мартин.

И през 2017 г. Меган разкри съвета за луничките, който никога не е забравяла.

"Ще споделя нещо, което баща ми каза, когато бях малка: "Лицето без лунички е нощ без звезди", каза Маркъл през 2017 г.