Кралица Елизабет II и херцогинята на Съсекс бяха на първи съвместен ангажимент заедно, откакто Меган се омъжи за принц Хари, в Чешир. Въпреки че и двете дами изглеждаха в прекрасно настроение, все пак е имало и малки недоразумения.

Вижте снимки на Меган и Елизабет II >>

След като слизат от влака, кралицата и Меган трябваше да се качат в автомобил, който ги чака на гарата. В този момент идва колебанието от страна на новата херцогиня. Тя не може да реши кой трябва да се качи първи в колата.

Моментът е бил уловен от репортер на LBC. Въпреки че придружаващите лица дават знак на Маркъл да се качи в колата, тя започва да се чуди как точно да постъпи. След миг колебание Меган пита бабата на съпруга си: "Как предпочитате?" След това кралицата дава знак на Меган да влезе първа.

Според експерта по етикет Уилям Хенсън: "Кралицата винаги седи зад шофьора. Това е просто навик, а не протокол (според протокола най-важният човек седи по диагонал зад шофьора), но кралицата предпочита да е точно зад шофьора, независимо кой кара."

В крайна сметка Маркъл явно не е успяла да реши дали да спази протокола или да уважи предпочитанията на кралицата. Това леко притеснение обаче отмина бързо и двете дами бяха заснети в страхотно настроение по време на ангажимента.