Принц Хари и съпругата му Меган бяха сред членовете на кралското семейство, които присъстваха на военен парад в чест на кралица Елизабет II.

Вижте снимки >>

Това е първият официален кралски ангажимент на Меган, откакто дари съпруга си Хари със син - Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Меган и Хари споделиха своята карета с Кейт и съпругата на принц Чарлз - Камила. Малкият Арчи не присъстваше на официалното събитие.

Херцогинята на Съсекс бе облечена в тъмносин тоалет на дизайнерката, чието дело бе и сватбената рокля на бившата американска актриса, Клер Уейт Келър. Тя носеше и компактна шапка на Ноел Стюарт. Тоалетът бе от две части, като горната наподобяваше пелерина с къс ръкав, а под нея се виждаше рокля с кръгло деколте от същия плат.

Кейт бе в абсолютен контраст на своята етърва в бледожълта рокля  с остро деколте от любимия си бранд - "Александър Маккуин", а шапката ѝ бе от Филип Трийси.

Херцогинята на Корнуол - Камила бе с тоалет на Брус Олдфийлд, който се състоеше от зелена рокля и манто с бяла бродерия, съчетана с цвета на шапката от същия дизайнер, който бе избрала Кейт.

С този парад официално се чества рожденият ден на британския монарх от повече от 260 години. Тази година в парада участваха над 1400 войници, 300 коне и 400 музиканти. Той приключи с прелитане на самолети на британските ВВС.

Меган Маркъл - американската актриса, която се омъжи за принц Хари през месец май 2018 г. и получи титлата херцогиня на Съсекс, роди Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор на 6 май.