Миглена Каканашева, по-позната като Мегз, отправи тежки сексуални обвинения към Мартин Карбовски. През уикенда дизайнерката сподели пост, в който твърди, че журналистът е искал да бъде интимен с нея, за да продължи да ѝ предоставя екранно време. Признанията на блондинката дойдоха след последния епизод на предаването "Втори план", в който гост бе плеймейтката Нора Недкова. Скоро след края му, Мегз реши да разкрие на своите приятели и последователи в социалната мрежа защо според нея тя самата повече няма да бъде част от неговото шоу.

"Карбовски ме изнудваше за секс, за да продължи да излъчва предаванията си с мен. Твърди, че Николета Лозанова, Нора Недкова, Михаела Тодорова и всички останали плеймейтки, които са му гостували са му се от плащали с ду**не, за да са в ефир. Поради тази причина вече няма да видите мои предавания при него, защото аз не ду**м за слава. Ще кажа и още - човек, който всяка седмица говори от национален ефир за морал - е гнил отвътре, вечно пиян и дрогиран. Също по темата за морала - лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян - колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава. Винаги съм била до болка честна - дори когато това ми е коствало всеки да се изправи срещу мен. Този път си мислех да си мълча, но дочух, че се случва и с други, затова разказвам. Повече предавания с Карбовски няма да имам", гласи посланието ѝ към кадър, на който позира пред фотографския обектив с Мартин.

Вижте SMS-ите, които Мегз публикува >>

Снимка: Официален профил в Instagram

Ден по-късно публикацията ѝ бе изтрита, а Каканашева обясни, че написаното от нея е премахнато от платформата заради нецензурен език.

"Винаги стоя твърдо зад думите си", заяви тя, прилагайки екранна снимка на известието от Инстаграм, че текстът ѝ нарушава политиката на сайта, затова се налага да бъде премахнат.

Нейните почитатели обаче обърнаха внимание, че посоченият предлог, поради който съдържанието е свалено, е тормоз. Тогава голяма част от тях изказаха мнение, че откровението ѝ най-вероятно е било докладвано.

"Когато публично се оплачеш от тормоз и ти свалят поста заради тормоз...", коментира една от фенките ѝ.

Снимка: Официален профил в Instagram

Часове по-късно Миглена качи свое изображение, с която обяви, че ще се опита да създаде движението #MeToo и у нас.

"Много момичета ми писаха, за да ми споделят как те също са получавали сексуални ултиматуми на работното си място или под други форми на властова зависимост. Всички казват "и какво може да направим", "кой ще ни повярва", "няма смисъл". Факт е, че в България за този проблем не се говори и няма общоизвестни, работещи методи за справяне с него. Поради тази причина ще използвам популярността си, за да се опитам да прокарам движението #metoo в България. Писах на международната организация и ще дам всичко от себе си, за да изградим работещ метод за адресиране на проблема в България", пише тя.

Моделиерката съобщи, че вече е създала страница @metoobulgariа, приканвайки всеки, който е бил изправен пред проблем от подобно естество, да сподели за него. Давайки пример, че не е срамно да се говори по този въпрос, тя разкри повече подробности около случилото се между нея и Карбовски, прилагайки текстови съобщения, които двамата са си разменяли, като свидетелство за думите си.

"В проблема със сексуалното изнудване рядко има доказателства, защото всичко обикновено се случва в лични разговори. Тук обаче това, че съм вечно онлайн се оказа положително. Без да искам съм записала и запазила доста неща. Публикувам някои смс-си пряко свързани с темата за сексуалните ултиматуми. Важното тук е не, че Карбовски е имал желания към мен. Това щеше да е нормално, ако той не беше стигнал до сексуално-работни ултиматуми в тях. Има секс - има предаване. Няма секс - няма предаване", категорична е тя.

Снимка: Официален профил в Instagram

Ето какво разказва Мегз:

"Присъствах на рождения ден на Михаела Тодорова. Карбовски също беше там. Започна да ме навива да му бъда гост в предаването. Казах, че вече не искам да говоря за личните си драми и че единственият начин да участвам е като направим сборно предаване на "Маската" и "Втори план". Той се съгласи и направихме социалния експеримент "Богат-Беден". Предаването се получи удар в 10тката и Мартин заговори да имам рубрика при него. Казваше, че той иска да се насочи към политическа журналистика, а аз да застана на неговото място. Радвах се много. Симпатизирах му безкрайно и му се възхищавах като на кумир. За мен да се уча от него и да го наследя беше златна възможност. Не след дълго, обаче, той започна да ми прави комплименти и закачки. Мислех си - те мъжете така се държат, въобразяваш си. После станаха директни покани. И някак той все така извърташе нещата, че уж да се видим лично, за да говорим по работа, а все пиеше и говореше за секс. Започнах да се чувствам зле и да се опитвам да разгранича нещата. В типично свой стил с дълги, огромни обяснения му разказвах, че така не се работи и че отношенията не бива да се случват по този начин. Накрая всичко прерасна в директни ултиматуми и искания. Постоянно ме склоняваше и убеждаваше, че това е нормално като ми казваше как всички преди мен са го правили. За мен беше избор на ценности - как да говоря за морал от телевизора като съм стигнала там неморално. Започнах да ходя на срещите с омраза. Той искаше да са у тях, къщата му се ползваше за офис. На последната ни среща имаше и други жени - те пиеха, опипваха се и танцуваха - говорим за 6-7 часа следобед. Повръщаше ми се. Той ми казваше ти много закъсня и те се самопоканиха. Аз не издържах и на поредното притискане му казах някои неща, които мисля за него. Той е честолюбив и се скарахме. Една от пияните жени там взе да ме обижда и да ми казва да си тръгна. Аз се разплаках и си тръгнах. Оказа се, че съм си забравила портмонето. Наложи се да идва СОТ-а, защото те бяха пияни и се заключиха. Това беше, после си мълчах. Казвах си - стига, минало заминало, не си създавай драми. После чух и за други случаи и реших да споделя".