Мел Гибсън потвърди, че ще режисира и ще участва в предстоящия екшън филм "Смъртоносно оръжие 5".

65-годишният актьор съобщи новината на специално събитие, озаглавено "An Experience with Mel Gibson", което се проведе в събота вечер в Лондон. Очаква се снимките на предстоящият филм да започнат през 2022 г, съобщава "Daily mail".

Мел Гибсън на премиерата на последната част през 1998 г.

Снимка: Getty Images

Гибсън започнал своето обръщение на форума, отдавайки почит към режисьора Ричард Донър, който стои зад четирите предишни части на приключенията на Ригс и Мърто. Гибсън го нарече "голям човек" и припомни, че Донър му е дал благословията си да продължи сериала и в бъдеще. Той отбеляза, че Донър, който почина миналия юли, е разработвал сценария и е стигнал доста далеч.

"Един ден той ми каза: "Слушай, хлапе, ако ритна кофата, ще го направиш." И аз казах: "Млъкни."

Гибсън споделил това с жена си, студиото и продуцента. "Така че аз ще ръководя петата серия", отбеляза Гибсън, който направи фурор като режисьор със "Страстите Христови".

Петият филм ще има комедиен привкус.

"Феновете на Ригс ще се радват да го видят отново на екрана - по-възрастен, но не непременно по-мъдър", казват близки до проекта и добавиха, че се надяват Дани Глоувър също да се върне и да влезе в познатия образ на Роджър Мърто.

Дани Гловър по червения килим през 1998 г.

Снимка: Getty Images

Първият филм излезе през 1987 г. и беше посрещнат възторжено от критиката. Имаше и номинация зя "Оскар" за най-добрия звук, обаче загуби от "Последния император". Продължението беше през 1989 г., и тогава Джо Пеши се присъедини към актьорския състав на филма. Третата част имаше премиера през 1992 г. и се превърна в най-печелившата част от поредицага. Четвъртият филм "Смъртоносно оръжие" беше в кината през 1998 г. със специално с участието на Джет Ли като злодея.

През 2016 година беше създаден и едноименен телевизионен сериал, който включваше Деймън Уейънс и Клейн Крауфорд съответно като Мърто и Ригс. Епизодите вървяха в три сезона.