Мелания Тръмп приличаше на жена в траур, когато напусна Белия дом за последен път като първа дама на САЩ, писа електронното издание на "Daily Mail".

Тя бе облечена в черен костюм, носеше тъмни слънчеви очила, черни обувки на "Christian Louboutin" и черна чанта Бъркин на "Hermès".

Хванала ръката на съпруга си, 51-годишната бивша манекенка напусна Белия дом в края на мандата на президента на САЩ Доналд Тръмп. С усмивка на лице, Мелания помаха на журналистите, преди да прекоси с мъжа си моравата на официалната резиденция, предназначена за държавния глава на Щатите. Двамата се качиха на президентския хеликоптер на път за военновъздушната база "Андрюс", откъдето заминаха за имението си във Флорида.

Вижте снимки >>

Мелания Тръмп се бе постарала да затвърди статута си на една от най-модерните първи дами, които Америка е имала, подбирайки скъпи дизайнерски дрехи и аксесоари за напускането на Белия дом.

Тя бе комбинирала сако на "Chanel" с чанта от крокодилска кожа на "Hermès" за около 70 000 долара и обувки за 695 долара.

Снимка: АР/БТА

Доналд Тръмп похвали пред привърженици съпругата си, когато двамата пристигнаха във военновъздушната база, предава БТА.

"Нашата първа дама е много изящна и красива жена и така популярна сред хората, така популярна", каза той, преди да покани половинката си да се обърне към събралите се почитатели.

"За мен беше най-висока чест да бъда ваша първа дама. Благодаря за обичта и подкрепата. Ще бъдете в мислите и молитвите ми. Бог да ви благослови, Бог да благослови семействата ви и Бог да благослови тази красива страна", каза Мелания Тръмп.

Снимка: Getty Images