Менюто на Тръмп и Ким на работния им обяд съчетаваше вкусовете на Изтока и Запада
Избирали между 3 свежи десерта
Телешки ребра и свинско със сладко-кисела заливка бяха основните блюда в менюто, сервирано на президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на работния им обяд в Сингапур днес.
Менюто бе подготвено така, че да съчетава вкусовете на Изтока и Запада по време на историческата среща на двамата лидери.
Според менюто, публикувано от Белия дом, предястията включват скариди и салата от авокадо, салата от зелено манго по югоизточноазиатски маниер с дресинг от мед и лайм, както и пресен октопод, съобщават от БТА. На масата има и "оизеон" - корейско блюдо с пълнени краставици.
Гарнитурата към телешките ребра е огретен от картофи по френска рецепта и броколи, задушени на пара. Свинското с хрупкава сладко-кисела заливка пък е сервирано с пържен ориз и чили сос. За седящите на масата има и корейско блюдо (дегу джорим) от риба треска със задушена соя и гарнитура от репички и азиатски зеленчуци.
За десерт членовете на двете делегации са избирали между парфе от черен шоколад, ванилов сладолед със сироп от зрели череши и лимон, и тестен десерт с пълнеж от крем.