Met Gala е ежегодно събитие, на което най-известните членове на художествените индустрии се събират за най-новата изложба в музея на изкуствата "Метрополитън", намиращ се в Ню Йорк. За пръв път то се провежда през 1984 година като начин за събиране на пари за новосъздадения институт по костюми и отбелязване на откриването на годишната му изложба.

Както всяка година, така и тази имаше не малко изненади. Едни от най-нестандартните тоалети бяха на Ким Кардашиян и Lil Nas Х.

Ким Кардашиян

Снимка: Getty Images

Друго по-интересно е, че тази година Met Gala не мина без българско участие. Дизайнерът Димитър Милчев работи за модната къща Iris van Herpen и е участвал в създаването на роклята на актрисата Хейли Стейнфилд, с която тя се появи на червения килим.

Embed from Getty Images

Тоалетът е с наименование Magnetosphere и е правен цели 640 часа. Роклята e изисквала сложна ръчна работа и деликатен подход заради дантелата. Тя е изработена в сътрудничество между модната къща  Iris van Herpen и художникът Роган Браун.

Самата актриса сподели, че Iris van Herpen прави изкуство, а за нея е чест да носи една малка част от техните изделия.

Това далеч не е първото участие на модната къща на Met Gala. Те стоят зад тоалетите и на други знаменитости минали по червения килим.