Мегазвездите Weeknd, BTS и Били Айлиш се включват в 24-часова благотворителна инициатива на "Global Citizen" за набиране на средства в помощ на борбата с глобални проблеми, като Covid-19, промените в климата и крайната бедност.

В инициативата ще участват също H.E.R., Лизо, Лорд, Ед Шийран, "Coldplay", "Green Day", "Metallica", Андреа Бочели, Ланг Ланг, Анжелик Киджо. Концерти на живо са планирани в Сентрал парк в Ню Йорк, Марсово поле в Париж, както и в Лондон и Лос Анджелис. Със сегменти ще се включат Сидни, Рио де Жанейро, Сеул, Лагос.

Целта е милионите фенове да призоват правителствата си или индивидуални корпорации да направят дарения или да предприемат действия за елиминиране на крайната бедност до 2030 г. Заради пандемията и икономическия застой изпълнението ѝ пострада и 150 милиона души отново изпаднаха в крайна бедност.

В програмата са също Адам Ламбърт, Бърна Бой, Камила Кабело, Christine and the Queens, Деми Ловато, Доджа Кет, "Duran Duran", Хю Джакман, Кийт Ърбан, Шон Мендес, "The Lumineers", Ъшър.

BTS

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хю Еванс, генерален директор на "Global Citizen" се надява инициативата да насърчи правителства, корпорации и филантропи да финансират милиард ваксини срещу Covid-19 до септември, особено за Африка, предава БТА. Сред другите цели е да бъдат набрани 6 милиарда долара за помощ на гладуващите 41 милиона души по света, както и достатъчно средства, за да бъдат засадени милиард дървета за противодействие на глобалното затопляне.

Били Айлиш

Снимка: Getty Images