"Metallica" отбелязаха началото на партньорство си с жестовия преводач "Amber Galloway" от AG Productions с пускането на музикален клип на американски жестомимичен език към всяка песен от новия албум на групата "72 Seasons". Гледайте ТУК.

С публикуването на всички 12 видеа от 72 Seasons, "Metallica" стана не само първата метъл група, която издава цял албум на жестов език, но и първата банда, която пуска официални видеоклипове рамо до рамо с жестов преводач - напълно в стилистиката на жанра.

Сътрудничеството е резултат от връзката на "Metallica" с "Amber" и "The Deaf Professional Arts Network" (DPAN) - организация с нестопанска цел, основана през 2006 г. от глухия музикант Шон Форбс и продуцента Джоел Мартин, за да направи музиката достъпна за хората с увреден слух. "Amber" e специализиран преводач на концерти и музикални фестивали, включително Lollapalooza и Austin City Limits.

"Metallica показа на света как може да изглежда приобщаването", каза Amber. "Смята се, че поставянето на субтитри на музикален клип е достатъчно. За съжаление текстът не показва интонациите и емоционалната връзка". 

"За мен като музикант, който през целия си живот е бил огромен фен на "Metallica", е абсолютна чест да работя с групата и Amber G Productions, за да реализираме цял албум, достъпен на жестов език. Надяваме се, че повече групи и изпълнители ще последват примера на Metallica. Съществува цяла общност от фенове със слухова загуба, които са готови да се докоснат до повече музика, а инициативата на Metallica означава много за тях, " споделя Шон Форбс.

72 Seasons" на "Metallica" излиза и се разпространява на българския музикален пазар от Анимато Мюзик и Universal Music Group, с медийната подкрепа на радио Dir.bg и Радио 1 Рок.

Може да закупите колекцията в магазина на MusicMall.bg.

Слушайте "72 Seasons" ТУК.

ПОСЛЕДВАЙТЕ METALLICA

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE

ПОСЛЕДВАЙТЕ ANIMATO MUSIC

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK