Рок легендата Мик Джагър отпразнува края на локдауна в Англия, като изненадващо пусна новото си парче "Eazy Sleazy", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В песента той разглежда някой от несгодите, свързани с изолацията по време на пандемията. Фигурират стихове като "Опитвам се да напиша парче, а съм длъжен да се закача за Зуум!" и "Толкова много телевизия, накрая свършва като лоботомия!".

Джагър написал новото парче преди няколко седмици, като си сътрудничил с китариста на "Фу Файтърс" Дейв Грол, добавил своята част в Лос Анджелис. Джагър изпълнява електрическа китара и вокали, а Грол е на барабаните, електрическа китара и бас. 

"Това е песен за излизането от локдауна с толкова нужния ни оптимизъм!", коментира 77-годишният Джагър.

В рефрена се пее: "Ще избягаме от стените на този затвор и ще се озовем в градината на земните наслади!".

Песента е продуцирана от дългогодишния музикален сътрудник на Джагър- Мат Клифорд, който продуцира и двете песни на легендата от 2017 г. - "Gotta Get a Grip" и "England Lost".

Джагър и Грол са работили заедно и преди. През 2012 г. Грол заедно с Foo Fighters подгряват Rolling Stones, когато групата гостува в Saturday Night Live. Година по-късно Грол се присъединява към Rolling Stones на сцената в Анахайм, Калифорния.

Що се отнася за Rolling Stones: Групата трябваше да прекара 2020 г. по турнета, но заради пандемията от коронавируса, те бяха отменени. Въпреки това, миналият април, групата пусна песента "Living in a Ghost Town", която беше първата им собствена песен от 2012 г. насам.