Мила Добрева е напуснала предаването по БНТ "Отблизо" след 12 години като негово лице, става ясно от неин пост във Фейсбук днес. Ето какво написа емблематичната водеща, която през септември беше в медикаментозна кома вследствие на остър хирургичен проблем: 

"Напуснах ОТБЛИЗО, когато проумях, че в мен няма и помен от онова ожесточено вдъхновение, от страстта, която съпровождаше предаването - то се превърна в живота ми и му посветих цели 12 години от него. Когато започна да ми дава, без аз да мога да му давам повече, го напуснах. За да не спихне, за да му вдъхна нов живот, нова енергия. Да продължи напред със своята бяла увереност, че и за доброто трябва да се говори. То да е на преден план, то да е първа новина.

Екранът за мен никога не е бил просто цел, нито средство, което да ми каже какво съм.

Какво ще правя оттук насетне?

Вижте в 11. Ще бъда при Борянка.", написа Добрева. 

"Паметен за живота ми се оказа 3-ти септември. На сутринта тръгнахме към Рилските езера, вечерта бях в хирургията на Пирогов. .. Без да подозирам какво ме очаква, през целия ден снимах - исках да направя кратко влогче за последователите на тази страница. До днес не дръзвах да погледна видеата. В един от кадрите личи колко ми е лошо...Два месеца по-късно пускам клипчето - за Вас то ще бъде препоръка да посетите една от най-красивите природни забележителности в нашата страна, за мен ще бъде спомен, към който може би не искам да се връщам. Или нека ми напомня, че времето ни на тази земя е толкова кратко и трябва да го живеем в радост и благодарност!", припомни си тя преди дни и за инцидента, който едва не й отне живота.