Провокирана от случая на Дебора от Стара Загора, която беше пребита, остригана и нарязана от приятеля си с макетно ножче, носителката на титлата "Мис България 2020" Венцислава Тафкова за първи път сподели, че като тийнейджърка тя също е била жертва на насилие.

В стори, което публикува в личния си профил в Instagram, тя показа снимка на белег на лявата ръка, за който обясни, че също е от макетно ножче.

"Моето е нищо! Не са 400 шева! Бях на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да си движа ръката си цял живот и знаете ли какво изпитваш в този момент? Срам!", пише в част от изявлението си Тафкова.

В ефира на Нова ТВ тя за първи път разказа и подробности за случая, като обясни, че е получила травмата от първата й любов, който бил с две години по-голям от нея. "Трудно ми е да говоря на тази тема, но трябва да се даде гласност, защото все повече момичета страдат от физически и психически тормоз", сподели носителката на титлата "Мис България". Тя обясни, че вече не се срамува от белега си и е решила да говори, след като видяла колко гласност се дава на този проблем, като според нея публичните личности също имат какво да кажат. Още повече, че след като обявила какво й се е случило, много момичета й писали в социалните мрежи, обяснявайки, че те също са жертви на физически и психически тормоз.

"Аз се сблъсках с доста голям тормоз в тийнейджърската ми възраст, побои от момичета, заплахи за заливане с киселина. Винаги съм била хубавелката, на която й се получават по-лесно нещата и това дразнеше момичетата. За жалост, за злобата и агресията няма години, няма възраст. Но вече не изпитвам срам, на 24 години съм, когато осъзнах, че това не е срамно, а напротив, трябва да даваме пример", разказа още моделът.

Вижте снимки на „Мис България 2020“ Венцислава Тафкова>>>

В началото била притеснена как близките и хората ще приемат думите й, но е доволна, че го е направила, защото много момичета, включително нейни колежки намерили сили вече да не се страхуват, а и те да разкажат за насилието, на което са подложени.

Тя обясни, че като станала „Мис България“ нейната кауза била против насилието, но тогава не получила подкрепа нито от психолози, нито от медиите, за които по-важна била темата за корекциите й, а не толкова за желанието й да даде гласност на този наболял проблем.