Дори човек вече да е позабравил сюжета на хитовия сериал от 2003 г. "Ориндж Каунти - кварталът на богатите", убеждаващ зрителя, че проблемите на хората с неограничени възможности, живеещи в огромните и луксозни къщи в калифорнийския окръг, сочени за най-скъпите частни постройки на планетата, не са по-различни от тези на "простосмъртните", то със сигурност и до днес си спомня прекрасната Миша Бартън, влязла в ролята на най-популярната ученичка от гимназия "Харбър" в Ню Порт. Красивото момиче, чийто свят се преобръща след появата на проблемния тийнейджър от Чино - Райън Атууд, който семейство Коен приютява в своя дом, или по-точно в къщата до басейна си.

Образът на Мариса Купър изстреля 17-годишната тогава англичанка сред знаменитостите, блестящи ярко на холивудския звезден небосклон. Противно на всички очаквания обаче, тя не успя да задържи славата си задълго, тъй като напусна шоуто, след като героинята ѝ неочаквано загина в автомобилна катастрофа в края на третия му сезон - обрат, който остави безмълвни почитателите на поредицата, карайки ги да се надяват, че всичко е просто лоша шега на сценаристите, които в крайна сметка ще намерят някакъв начин да я върнат обратно сред главните действащи лица в историята... Но това така и не се случи, повдигайки редица въпроси, които до днес търсеха своя отговор.

Вижте снимки на Миша >>

В свое скорошно интервю, състояло се 14 години след излъчването на последния епизод на тийнейджърската драма, синеоката хубавица призна, че всъщност самата тя е поискала да си тръгне от снимачната площадка, защото е била подложена на системен тормоз от страна на някои от мъжете в продукцията. В откровения разговор тя заяви, че се е чувствала изключително нещастна, понеже част от екипа се е отнасял зле с нея.

"Държаха се ужасно с мен. Това със сигурност не бе най-подходящата среда за младо и чувствително момиче, което трябва да открие начин да се справи с новопридобития си статут на звезда", каза тя пред E!News.

Миша, която днес е на 35 години, разказа, че работата по сериала станала още по-трудна за нея през втория сезон, когато образът на Рейчъл Билсън - Самър, влиза в сюжетната линия като постоянен персонаж.

"Те направиха тази промяна буквално в последната минута, а тя малко или много се отрази на хонорарите, които останалите артисти получавахме. Като добавим към това и обидното поведение на мъжете към мен, просто нямаше как да остана... Всичко ме смазваше", разкри Миша, като допълни, че през цялото време ѝ се е налагало да изгражда бариери между себе си и колегите си, защото се е чувствала уязвима и незащитена.

На въпроса защо едва сега признава за премеждията си в миналото, тя отговаря:

"Винаги съм се притеснявала да заявя открито какво се случваше зад кулисите на "Ориндж Каунти", понеже никога не съм искала да нараня някого. Освен това съм от онзи тип хора, които предпочитат да пазят личните си несгоди в тайна, отколкото да ги разгласяват публично, за да привличат внимание към себе си. В наши дни обаче ситуацията е малко по-различна. Сега виждам, че жените в индустрията са достатъчно силни, за да говорят за несправедливото отношение към тях и това ми вдъхна куража да сторя същото", обяснява Бартън.

Преди ден обаче Рейчъл Билсън, превъплътила се в най-добрата приятелка на Мариса, и Мелинда Кларк - изиграла майка ѝ, отговориха на обвиненията на Миша, като Билсън ясно даде да се разбере, че нейната гледна точка е съвсем различна.

"В думите ѝ няма нищо вярно. Не знам какво се опитва да постигне с тях, но казаното от нея не е истина", категорична е брюнетката.

Кларк се съгласи с по-младата си колежка, казвайки, че коментарът ѝ е "много объркващ". Макар впоследствие да изтъкна, че според нея безкрайните снимачни часове и натискът в толкова млада възраст може да откажат всеки млад актьор от професията му.