Моделът и актриса Лорън Мари Йънг заяви в съда в Манхатън, че Харви Уайнстийн се съблякъл, свалил роклята ѝ и опипал бюста ѝ в банята на хотелска стая през 2013 г.

Йънг разказа за срещата си с бившия холивудски магнат, след като бе призована като свидетел в делото за сексуално насилие срещу него. Прокурорите искаха да покажат, че обвиняемият е ползвал една и съща схема, за да улови като в капан жертвите си. Уайнстийн мастурбирал пред Лорън въпреки протестите ѝ, пише БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Вижте снимки на свидетелките срещу Уайнстийн >>

Той е обвинен от две жени в сексуално насилие. Прокурорите изтъкнаха, че Уайнстийн прибягвал до един и същ метод, като канел жени в хотелската си стая, за да обсъди с тях бизнессделки, а след това ги събличал и настоявал да прави секс с тях.

67-годишният Уайнстийн твърди, че е правил секс по взаимно съгласие. Йънг поясни в съда, че облякла любимата с рокля преди срещата си с Уайнстийн, на която очаквала да представи свои идеи. След като я поканил в хотелската си стая в Бевърли хилс, той я отвел в банята, където помогналата за уреждането на срещата негова приятелка, мексиканският модел Клаудия Салинас, затворила вратата след тях. Уайнстийн, който бил гол, блъснал Йънг към мивката и не ѝ позволил да излезе.

"Почувствах се като уловена в капан и бях шокирана", каза тя. Йънг го умолявала да не я нарани. На излизане от банята тя видяла Салинас и ѝ хвърлила гневен поглед, но не проронила нито дума.

Адвокатът на Уайнстийн Деймън Черонис отбеляза, че има някои несъответствия между сегашните показания на Йънг и казаното от нея по-рано в полицията.