Въпреки че не успя да стане победител в изминалото вече издание на екстремното риалити "Игри на волята", Момчил определено успя да си спечели симпатиите на зрителите, които не спираха да го подкрепят по време на цялото състезание.

Софтуерният инженер сподели в предаването на Нова телевизия "На кафе", че пази само положителни спомени от участието си и че с днешна дата поддържа добри взаимоотношения с останалите участници във формата.

"С абсолютно всеки съм останал в добри взаимоотношения. В предаването ми бяха близки Мастагарков, Мишо и Дунев, Оряшкова. С Мартин имаме много интересни взаимоотношения, уважаваме се, но сме се и плюли. Но и двамата оценяваме качествата на другия. За Мартин мога да кажа много повече добри думи, отколкото лоши", сподели Момчил.

Той не крие, че е имал както тежки моменти в предаването, така и е изпитал разочарования от думите на някои от опонентите си, които са го обвинявали, че добротата му е вид стратегия, за да продължи напред в състезанието.

"Първият ми гаден момент беше, когато видях, че брат ми го няма. Много беше неприятен моментът, защото седмица преди това той беше направил нещо страхотно, за което ми беше ми разказал. Той беше един супергерой, а за една седмица всичко се преобърна", спомня си финалистът и допълни, че му е било трудно, когато в играта са ги разделили и след това брат му си е тръгнал.

Момчи обаче е категоричен, че е много силен психически и че може да се справи във всяка трудна ситуация, пред която се изправи.

"В момента, в който имаш трудност, поемаш дълбок дъх, мислиш, действаш и всяко нещо се разрешава", е неговата успешна максима.

Момчил разказа, че първите хора, с които се е видял, са били приятелката му, брат му и неговата приятелка. Той получил и най-голямата награда - думите на батко му Васил, че се гордее с него.